marți, 19 octombrie 2010

COMMUNICATION SHUTDOWN

Fac și eu rapport cu copiii bolnavi de autism. Voi fi tăcută pe 1 noiembrie, nu voi folosi Facebook, Twitter și nici blogul. Mă alătur inițiativei Communication Shutdown, pentru că este o modalitate de a fi alături de acești copii, de a experimenta o miime din ce trăiesc ei și de a-i ajuta. Și nu în ultimul rând, pentru a aprecia și mai mult ceea ce am primit de la Univers.



Communication Shutdown-Lansarea campaniei globale de sensibilizare asupra autismului și de donații pentru organizatii de autism din întreaga lume.


AUTISM ROMANIA alături de alte 40 de organizații din întreaga lume, membre ale Autism Europe, sau nu, și-au unit forțele și au lansat la 1 octombrie campania globală de sensibilizare asupra autismului și de donații-Communication Shutdown- , provocându-le pe cele 4,5 milioane de utilizatori ai rețelelor media sociale să stopeze comunicarea o singura zi, pe 1 noiembrie.

Campania Communication Shutdown îi încurajează pe utilizatorii Facebook și Twitter, dar nu numai, să faca o donație și să primească astfel un simbol-CHAPP-ce va arăta sprijinul lor și intenția de stopa-boicota comunicarea pe aceste rețele pe 1 Noiembrie.

Comunicarea socială este una dintre cele mai mari dificultăți pentru persoanele cu autism , iar prin blocarea comunicării pe aceste rețele pe 1 Noiembrie oamenii îți vor face o idee despre cum traiesc persoanele cu autism. Pentru o donație de 5 euro, CHAPP se va conecta cu contul utilizatorilor Facebook și Twitter și va plasa un semn de shutdown peste fotografia acestuia.

AUTISM ROMANIA este organizația membră a Autism Europe implicată în campanie pentru România. Ne bazăm pe sprijinul personalităților și vedetelor din țară în acest demers. Pâna la această dată au raspuns apelului nostru Formația VUNK, vechii nostri susținători, HI-Q , Gianina Cornodan, Daniela Nane și Cristina Țopescu.

"Noi am deschis ochii acum 1 an de zile și am intrat în lumea celor care suferă de autism la filmarea clipului "Dau alarma!". Este o altă lume, pentru unii mai bună, pentru unii mai rea, pentru unii mai ușoara, pentru unii mai grea. Dar este o lume numai de oameni. Oameni adevărați. Mulți sunt mai adevarați decât noi, cei fără astfel de suferințe. Uitați-vă la cei care suferă de autism ca și cum v-ați uita în oglindă, cu admirație, cu mândrie și cu dragoste. Niciodată cu nepăsare. "

Formația VUNK

“Aș dori să transmit un mesaj de susținere pentru persoanele autiste din România și, în cel puțin aceeași măsură, pentru familiile lor, care au nevoie de sprijin pe termen lung pentru ca aceasta disfuncție neuronală să nu îi condamne la izolare totală. E cumplit să-ți știi copilul bolnav și de aceea mi-aș dori să reușim să direcționam mai multă grijă către acești copii și către iubitoarele lor familii.”

Daniela Nane, actriță, Teatrul Bulandra, București

Pâna la 1 noiembrie, ziua de “Tacere” -Communication Shutdown-, suntem convinși că și alte personalități, vedete din România se vor alătura acestei campanii și vor da admiratorilor lor un exemplu de urmat și de a dona.

Donațiile făcute români, vor merge la AUTISM ROMANIA, care va folosi toate fondurile strînse pentru deschiderea primului Centru multifuncțional pentru tineri și tineri adulți cu autism, a caror situație în acest moment este dramatica în toată ţara, datorită lipsei serviciilor de sprijin specializat. Familiile sunt singure cu toate problemele complexe generate de autism.

Fiți alături de persoanele cu autism din România și din întreaga lume!

Mai multe informații despre campanie pot fi găsite pe https://communicationshutdown.org/?view=media-centre


Ce este AUTISMUL?


Autismul este o dizabilitate complexă pe toată durata vieții, datorată unor multiple cauze medicale, ce afectează dezvoltarea și functionarea normală a creierului, în unele cazuri identificabil din fragedă copilărie.

La această dată se estimează că 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. Autismul poate afecta orice familie indiferent de etnie sau clasă social. Mai exact, afectează profund modul de comunicare și de relaționare al persoanei cu mediul din care face parte.

Deși mecanismele exacte implicate în disfuncția neurologică nu sunt clare încă, autismul afectează profund modul de comunicare al persoanei și de relaţionare cu mediul înconjurător. Copiii și adulții cu autism se relaționează cu mare greutate sau le este chiar imposibil să relaționeze într-un mod semnificativ cu cei din jur și pot să aibă un repertoriu limitat de interese, comportamente repetitive sau mișcări ale corpului neobişnuite (fluturatul minilor, balansul corpului înainte-înapoi s.a.).

În prezent nu există leac pentru autism. Persoanele cu autism pot progresa dacă diagnosticarea este făcută cât mai devreme și este urmată de tratament și educație specializate și personalizate. Insă marea majoritate a acestor persoane, precum și familiile lor, au nevoie de sprijin susținut și intensiv de-a lungul vieții pentru a-și putea valorifica potentialul, respectiv pentru a face ceva mai ușoară dificila sarcină de a trăi cu autismul.

Despre AUTISM ROMANIA

AUTISM ROMANIA este o organizatie infiintata in 2001 de catre parinti ai copiilor cu TSA, care are ca misiune apararea si promovarea drepturilor si intereselor persoanelor cu autism (copii, tineri, adulti) si ale familiilor acestora. Prin actiunile sale, asociatia urmareste imbunatatrea conditiilor de viata ale persoanelor cu autism, prin promovarea imbunatatirii legislatiei din domeniu si a dezvoltarii de servicii publice de calitate si adecvate nevoilor lor specifice si individuale, prin oferirea de servicii proprii si de calitate beneficiarilor sai, prin promovarea unei mai bune intelegeri autismului, precum si schimbarea societatii romanesti astfel incat aceasta sa ofere conditii demne de viata, sanse legale la o viata buna si semnificativa persoanelor cu tulburari din spectrul autismului, cu dizabilitati in general.

Din 2002 AUTISM ROMANIA este membra a Autism-Europe, organizatie europeana care are ca membri aproximativ 80 de organizatii din peste 30 de tari din Europa, marea majoritate a acestora fiind organizatii de parinti, si care promoveaza drepturile persoanelor cu TSA la nivel european.

Mai multe informatii pot fi gasite pe www.autismromania.ro sau la tel. 0731816880

4 comentarii:

  1. Mi-a placut initiativa si a rezultat o noua aparitie in Blog and roll 9

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Este o initiativa minunata. Din pacate se cunosc putine lucruri despre acesti copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, am avut si eu o postare de la un spectacol caritabil.

    Pana se termina luna si intri in silenzio stampa uite o leapsa de 5 stele in care poti sa faci apel la imaginatie si la toate cele 5 simturi :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mai facut un blog and roll la final de an, insa fac un tur de blog-roll pentru a va ura, natural, La Multi Ani cu sanatate si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere