luni, 30 martie 2009

O lalea


sticlă, 42x60 cm

Laleaua este reprezentativă pentru primăvară în general şi pentru primăvara anului acesta în special. Nu ştiu motivul, dar am remarcat o abundenţă de lalele care parcă nu a mai fost până acum.

Genul acesta de pictură pe sticlă merge montat pe uşi sau alte locuri unde lumina vine din spate. Transparenţa culorilor dă de fapt farmecul acestui gen de pictură care pentru mine este mai mult decorativă.

3 comentarii:

  1. Pictura pe sticla aduce vag, desigur, cu vitraliile. Aceasta adevarata arta care din pacate a cam disparut din peisaj. Cu mult respect, Cosmin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cosmin, mă atrage foarte mult arta vitraliului. Eu cred că s-a stins datorită diverselor îmbunătăţiri de natură tehnologică, materiale. În ce mă priveşte... mai am de lucru... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred că arta vitraliului s-a stins datorită progresului tehnologic, cred mai degrabă că nu mai exista maeştri sticlari care să producă după vechile reguli ale adevăratei arte. Sticla albă a vitraliilor catedralei gotice din Chartres, nu mai poate fi produsă cu tot avansul tehnologic actual. Se cunoaşte componenţa ei dar s-a pierdut reţeta de preparare şi producere, au dispărut maeştri care cunoşteau secretul.Cu mult respect, Cosmin.

    RăspundețiȘtergere